preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slano

Login
Kalendar
« Studeni 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Anketa
Ovogodišnje školske maškare bile su:Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Kreće projekt Hrvatska stvara
Autor: JOSIP KAČUNIĆ, 15. 4. 2018.

Hrvatska stvara projekt je osmišljen s ciljem povećanja interesa za tehničku kulturu te općenito prirodoslovna i znanstvena područja ljudskog djelovanja kod mladih. Također, cilj je u mladima potaknuti proaktivnost i poduzetnički duh kroz stvaranje zajednice koja će ih usmjeravati i pružati im potporu.

Cilj projekta može se sažeti u izraz „osnaživanje kroz edukaciju“ (eng. empowering by education) što vodi do stjecanja novih kompetencija kod mladih ljudi koje im omogućuju hvatanje u koštac s novim izazovima koristeći se tehnologijom.


Osnivanje Code Clubova

Kroz projekt Hrvatska stvara u svakoj će se županiji u Republici Hrvatskoj osnovati dva nova Code Cluba, dakle ukupno 42 centra koja će pružati priliku za poučavanje više od 800 djece i mladih.
Osnivanjem Code Clubova proširivat će se njihova mreža. Tako će se povećati broj mjesta na kojima djeca i mladi mogu besplatno učiti programirati kroz igru. Osim toga, ta će mjesta djeci pružiti potrebne resurse (znanje i opremu u vidu STEMI Hexapod robota i online materijala za učenje) za upoznavanje sa STEM područjem.

OŠ Slano bi u slučaju iskazanog interesa učenika i mladih iz Općine Dubrovačko primorje ustupila na korištenje informatičku učionicu kao i osigurala sve što je potrebno za realizaciju ovog projekta. Naznačujemo da bi bio potreban i volonter voditelj bez kojega projekt nije moguće ni započeti. Ukoliko postoji pojedinac koji je informatički dovoljno educiran te je voljan dodatno učiti i prenosti znanje, kao i odvojiti dio svog osobnog vremena neka se javi u tajništvo škole za daljnji dogovor.   

Više o projektu na: http://www.hrvatskastvara.eu/

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju