preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slano

Login
Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Anketa
Ovogodišnje školske maškare bile su:Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Prikupljena pomoć zaposlenika OŠ Slano za Zvonimira Filipovića
Autor: ANTE KONJUH, 9. 7. 2019.

Otvorena zamolba pristigla od OŠ Pušća je pročitana na sjednici UV u osnovnoj školi Slano te je prikazan i video uradak o bolesnome Zvonimiru Filipoviću. Djelatnici OŠ Slano su uspjeli prikupiti 2450,00 kn te isti iznos uplatiti na navedeni račun. Vjerujemo kako će navedeni novac pomoći u oporavku ovog mladog čovjeka.

U nastavku je priložena i zamolba.


Drage kolegice i kolege,

upućujemo vam ovo pismo u nadi da ćete na trenutak zastati i obratiti pažnju na naš poziv u pomoć.  U vrijeme kada najviše plemenitog napora ulažemo u virtualne učionice i cjeloživotno učenje, želimo vam skrenuti pozornost na našeg prijatelja i kolegu Zvonimira Filipovića.

Zvone je poučavao Hrvatski jezik u našoj školi, sudjelovao u brojnim izvannastavnim aktivnostima i projektima te bio omiljen zbog svoje pristupačnosti, dobronamjernosti i vedra duha, kako među učiteljima, tako i među našim učenicima i njihovim roditeljima. A onda, preko noći, u 27. godini života obolio je od listerijskog rombencefalitisa (listerijska upala moždanog debla) pri čemu su se formirali moždani apscesi. Preživio je s težim posljedicama - tetrapareza, disfagija, nemogućnost verbalne komunikacije, divergentni strabizam…

Nitko nije očekivao da će posljedice bolesti biti tako razorne za njegove motoričke funkcije i  sposobnost govora, ali Zvonimirov vedar duh, bistar um i vjera u potpuni oporavak nikad ga ne napuštaju i potiču ga da ne posustane iako rehabilitacija iziskuje jako puno vremena, napora i ono najnedostižnije, novaca. Zvonimir i njegova obitelj nisu u mogućnosti podmiriti troškove oporavka, a kako je Zvonimir u cijelosti ovisan o pomoći drugih, 24 sata na dan o njemu se brine njegova zaručnica Ana Biškup, redovna studentica druge godine diplomskog studija Odjela za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Zbog posvećenosti Zvonimirovim životnim potrebama i dnevnim terapijama, Ana nije u mogućnosti zasnovati radni odnos, stoga nemaju stalnih financijskih prihoda. Iako se nalaze u teškoj i životno zahtjevnoj situaciji, njihova ljubav i zajednička borba k potpunom Zvonimirovom oporavku, svima nama je podsjetnik što je u životu najvažnije.

 

Do sada djelatnici, učenici i roditelji OŠ Pušća organizirali su humanitarne akcije, koncerte, aukcije slika i nogometne turnire kako bi pomogli Zvoni u fazi oporavka neurorehabilitacijskom robotikom. Zahvaljujući tome, ali po najviše upornim, predanim i profesionalnim radom fizioterapeuta, Zvonimir je konačno stao na svoje noge. Međutim, u ovoj fazi liječenja neophodan je operativni zahvat ETAPNA FIBROTOMIA PO ULZIBATU te nakon toga rehabilitacija kako bi se povratila funkcija desne ruke koja je spastična i potpuno bez funkcije, skraćenih tetiva, u kontrakturi.

 

Zvonimir je naručen na operativni zahvat u bolnici MEDIKUS u Ćupriji početkom lipnja ove godine. Taj zahvat zdravstveno osiguranje ne pokriva, a operacija iznosi

2.850, 00 EURA. Nakon operacije izuzetno je važna kvalitetna rehabilitacija, koju Zvonimir planira zajedno sa svojim fizioterapeutima iz Zagreba. Oni su ga uputili na fizioterapiju kod vrsne fizioterapeutkinje, Bobath instruktorice i profesorice na Sveučilištu u Parmi (Italija), Monice Morelli, koja je izuzetan stručnjak u svome području. Cijena jedne terapije iznosi 50 EURA, a Zvonimir bi trebao za početak ostati minimalno mjesec dana u Italiji na rehabilitaciji, a po potrebi i duže.

 

Iako je lokalna zajednica do sada pokazala veliko srce i podržala naše akcije, vrijeme je da našu akciju proširimo na nacionalnu razinu. Stoga, molimo vas da se priključite našoj akciji koja se održava do kraja srpnja, budući da je operacija zakazana u lipnju.  Kada bi kolektiv svake škole u našoj državi odlučio pomoći donacijom od barem  200 kn, svaki član kolektiva bi se odrekao jedne kave, a našem kolegi bi omogućili toliko nedostižna novčana sredstva za životno potrebnu operaciju i rehabilitaciju.

 

 

Molimo vas, pomozite našem Zvonimiru da se vrati u učionicu pa da mu napokon najveća briga u životu bude Loomen.

 

 

 

Podatci za uplatu: Zvonimir Filipović

IBAN računa: HR 4624840083118046673 (Raiffeisen bank)

S naznakom: Donacija za liječenje Zvonimira Filipovića

 

 

 

Srdačno vas pozdravljamo s nadom da ćete se priključiti našoj akciji,

 

Djelatnici OŠ Pušća

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju