preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slano

Login
Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Anketa
Ovogodišnje školske maškare bile su:Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obustava nastave u OŠ Slano
Autor: ANTE KONJUH, 13. 3. 2020.

Poštovani roditelji i učenici, prema najavi premijera gosp. Plenkovića, nastava u OŠ Slano se obustavlja od ponedjeljka 16.03.2020. na dva tjedna. Nastava će biti organizirana na daljinu te su učenici dužni istu i pratiti preko dodijeljenih im tableta korištenjem korisničkih imena i lozinki. Ukoliko postoje učenici slabijeg imovinskog stanja koji nemaju elektronske uređaje za praćenje nastave, molio bih roditelje da se obrate ravnatelju škole s cijeljem rješavanja spomenutog problema.


Isporuka obrazovnih sadržaja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizirat će u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu nastavu za udenike razredne nastave prema kurikulumima i nastavnim programima svaki dan u sljedeéim terminima u programu pod nazivom Škola na Trećem:

Razred

Termin

1. razred OŠ

8 - 10 h

2. razred OŠ

10 - 12.30 h

3. razred OŠ

13 - 16 h

4. razred OŠ

16 - 19 h

Prvi dan emitiranja nastave na daljinu preko HRT 3 pod nazivom Škola na Trećem bit će u ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine.

Za učenike predmetne nastave svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 4 do 5 sati na dan. Sadržaji će uključivati videosnimku predavanja, kao i dodatne radne materijale. Dodatno se potiču svi predmetni nastavnici da, osim ovoga osnovnog paketa, pripremaju vlastite sadržaje ili organiziraju suradnju u svojim virtualnim razredima. Također, predmetni nastavnici čiji predmeti nisu pokriveni osnovnim paketom mogu organizirati nastavu u 5., odnosno 6. satu u danu. Svi učenici viših razreda zajedno s predmetnim nastavnicima su dodani u virtualne učionice kojima učenici pristupaju svojim koisničkim podacima koje koriste za pristup e-dnevniku. Koristi se platforma Yammer.

Dodatno, Sportska televizija ée emitirati nastavne sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8 do 14 sati. Nastava će se održavati od tri do pet školskih sati prema rasporedu koji će se objavljivati na stranicama MZO-a, Škole za život i stranicama CARNET-a te molimo škole da i na svojim mrežnim stranicama prenose informacije.

Za sve učenike online nastava počinje u ponedjeljak, 16. ožujka 2020. te je organiziran školski autobus za prijevoz djece putnika onih roditelja koji nisu u mogućnosti osigurati čuvanje djece.

Praćenje i potpora

 
   


Razrednici bi trebali svaki radni ran u „virtualnim razredima" od 5. do 8. razreda  podsjetiti učenike na dnevni raspored i uputiti ih na sadržaje potrebne za ostvarivanje nastave taj dan. Predmetni nastavnici trebaju davati i upute vezano uz korištenje materijala u udžbenicima te samostalnog rada učenika. Korisno je i da učenici imaju jasne domaće zadaće kako bi se mogao pratiti njihov rad. Prisutnost učenika na nastavi prati se uz njihove aktivnosti u „virtualnom razredu"

 

Dodatne informacije o rasporedu sati i emitiranju možete pročitati i na slijedećoj poveznici:

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored/3597

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju