preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slano

Login
Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Anketa
Ovogodišnje školske maškare bile su:Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Otvaranje škola 11. svibnja 2020. za učenike 1. do 4. razreda
Autor: ANTE KONJUH, 4. 5. 2020.

Poštovani roditelji/skrbnici učenika razredne nastave,

Hrvatskog zavod za javno zdrvastvo te Stožer civilne zaštite RH objavili su upute s planiranim aktivnostima otvaranja škola, od 11. svibnja za učenike razredne nastave (1. do 4. razreda). Link na detaljne upute sprječavanja i suzbijanja epidemije COVID-19 u školama https://mzo.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Vijesti/2020/Upute-vrtici-i-skole-29-4-2020-finalno.pdf

Ukupna epidemiološka situacija i preporuke još ne dopuštaju da nastava počinje normalno za sve. Radi se o izvanrednom stanju  te  sva djeca neće moći doći u školu.

I dalje su na snazi stroge mjere u sprječavanju širenja virusa, zaštite i što je moguće manjeg socijalnog kontakta, odnosno ostanka kod kuće. Stoga, nastava će biti organizirana samo za djecu koja ispunjavaju sve uvjete prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ako na to pismeno pristanu oba roditelja ili samohrani roditelj, odnosno skrbnik djeteta.  Uvjeti HZJZ jesu:

1. oba roditelja djeteta su zaposlena i nemaju mogućnost drugačijeg zbrinjavanja djeteta u vrijeme dok su na poslu

2. dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)

3. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)

4. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19

5. dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade

U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i roditelji žele da dolazi na nastavu u školu, oba roditelja MORAJU POTPISATI PISANU IZJAVU u kojoj s odgovornošću jamče da su ispunjeni svi gore navedeni uvjeti da bi dijete moglo pohađati nastavu, te da će se ono u školi pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera koje se odnose na boravak djeteta u školi. Ovdje se radi o zaštiti djece, učitelja, djelatnika škole, ali i roditelja i svih ostalih s kojima su djeca u kontaktu i koji bi mogli biti ugroženi ako bi došlo do zaraze. 

Nastava za većinu djece koja ostaju kod kuće i dalje će se odvijati putem „Škole na Trećem“ i komunikacijskih kanala koje su uspostavile njihove učiteljice, odnosno virtualno. Nastava iz engleskog jezika, njemačkog jezika, vjeronauka, TZK, kao i dodatna, dopunska te izvannastavne aktivnosti neće se održavati u školi već i dalje virtualnim putem.

Djeca u učionici ne smiju imati međusobni fizički kontakt te održavaju propisani razmak uz strogo poštivanje uputa učiteljice! Jedna odgojno obrazovna skupina koristi isključivo jedan sanitarni čvor koji se više puta dezifencira kao i ostale dodirne površine u školi. Roditelji dovode djecu do ulaza u školu te ih predaju učiteljici koja ih smješta u učionicu. Roditelji ne ulaze u školu! Učenici prvog razreda dolaze na nastavu u 08.20h, učenici drugog razreda u 08.10h, učenici trećeg razreda u 08.00h, a učenici četvrtog razreda u 07.50h. Na ulazu u školu djeca moraju napraviti dezinfekciju ruku!

Ukoliko ne bude djece koja će pohađati nastavu u školi, nastava će se i dalje odvijati samo virtualno za sve.

Za učenike koji dolaze u školu na nastavu, roditelji će morati predati učiteljici potpisanu izjavu koja se nalazi u privitku ove obavijesti.

Molio bih detaljno proučite upute priložene na linku od stranica Ministarstva znanosti i obrazovanja kako bi ste mogli donijeti ispravnu odluku!

U prilogu se nalazi Izjava za roditelje
Priloženi dokumenti:
izjava_roditelja_za_11.5..pdf (612.60 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju