preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slano

Login
Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Anketa
Ovogodišnje školske maškare bile su:Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Upute prilikom početka nove školske godine 2020./2021.
Autor: ANTE KONJUH, 4. 9. 2020.

Poštovani roditelji i učenici

07.rujna 2020 godine počinje nova i poprilično izazovna školska godina 2020/21. Vjerujemo kako ste upoznati s raznim mjerama u svrhu suzbijanja pandemije Covid-19, a iste se primjenjuju i u osnovnoškolskom obrazovanju.


Za razliku od većine škola u RH, OŠ Slano je u mogućnosti provesti model A nastave i to u još blažem obliku. Raspored sati je napravljen u skladu s preporukama HZJZ te se bazira na nastavi u blok satima. Učenici cijelo vrijeme održavaju razmak od 1.5m dok su u učionici i izvan nje te zahvaljujući prostornim mogućnostima ne moraju nositi maske. Svaki razredni odjel ulazi u različito vrijeme u učionicu i uvijek je pod pažnjom nastavnog osoblja. Učenici će ulaziti na dva ulaza u školu prema rasporedu u nastavku. Na svakome ulazu će se nalaziti dezinfekcijsko sredstvo, ali se daje prednost učestalom pranju ruku osobito prilikom ulaza i izlaza iz učionice. Svaka učionica je opremljena tekućim sapunom i umivaonikom. Učenici u pravilu ne napuštaju zgradu škole ni preko velikog odmora te izlaze na isti izlaz odnosno ulaz na koji su ušli konstantno pazeći na održavanje razmaka. Svi učenici prije polaska u školu uz pomoć roditelja mjere temperaturu i zapisuju je u bilježnicu te istu pokazuju predmetnom učitelju. U slučaju da je temperatura preko 37.2°C učenik se ne upućuje na nastavu. Učenici putnici dolaze školskim autobusom te obvezno nose maske u autobusu i slijede upute vozača. Kada dođu u Slano, ulaze na glavni ulaz u školu zajedno te odlaze u svoje učionice gdje ih već dočekuje učitelj koji održava prvi nastavni sat. Molimo roditelje da ne dovode odnosno ne upućuju djecu u različita vremena negoli je navedeno u tablici. Isto tako, nakon nastave se očekuje pravovremeno napuštanje školskog dvorišta i odlazak učenika svojim domovima.

U školu se ulazi na ulaz I (glavni ulaz) odnosno na ulaz II (ulaz iza škole) prema rasporedu ulaska u školu:

7.45h

Učenici putnici na ulaz I

7.50h

I. razred na ulaz I

II. razred na ulaz II.

7.55h

IV. razred na ulaz I

III. razred na ulaz II

8.00h

V. razred na ulaz I

VIII. razred na ulaz II

8.03h

VII. razred na ulaz I

 

8.05h

VI. razred na ulaz I

 

Nastava za niže razrede počinje u 8.00h, a za više razrede u 8.10h. Roditelji ne ulaze u školu, a ukoliko ulaze to se odvija nakon nastave na poziv učitelja i to na maksimalno 15 minuta uz vođenje evidencije ulaska u školu. Razrednici će s roditeljima obavljati razgovore i roditeljske sastanke preferirajući korištenje raznih mrežnih aplikacija.

Djeca neće koristiti školske ormariće te su dužna predati ključeve od istih svojim razrednicima. Razna oprema će se moći pohraniti u učionici.

Sve učionice će biti pravovremeno dezinficirane uslijed promjena učionica (npr. Nastava informatike, TZK ) odnosno na kraju nastave.

Prvi nastavni dan svi učenici osim polaznika prvog razreda dolaze kako je navedeno te donose školsku torbu i preuzimaju udžbenike i radne materijale. Učenici prvog razreda mogu doći s roditeljima u 8.30h te ih u dvorištu škole dočekuje učiteljica. Sve učenike će dva minuta prije predviđenog ulaska u školu dočekati razrednik i uputiti u njihove učionice. Naglašavamo kako školski autobus prevozi učenike prema uobičajenom rasporedu. 

Razrednici:

  1. Razred      Katarina Falkoni
  2. Razred      Maja Stanić
  3. Razred      Dubravka Lučić
  4. Razred      Nataša Pasković
  5. Razred      Toni Bjeliš
  6. Razred      Jure Hure
  7. Razred      Ivan Dodig
  8. Razred      Josip Kačunić
[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju