2019-10-29 22:21:18

Školsko natjecanje u čitanju naglas

Prije nekih desetak dana počeo je Mjesec hrvatske knjige te je naša knjižnica posjećenija nego inače. 
13 učenika prijavilo se na Školsko natjecanje u čitanju naglas koje je 25. listopada održano u našoj  školskoj knjižnici  Tjekom dana  knjižnicom je vladalo dobro raspoloženje.  Bilo je zanimljivo gledati natjecatelje kako  jedni druge slušaju i pomažu. Natjecateljskog duha  nije nedostajalo, iako ih je knjižničarka stalno podsjećala kako je najvažnije sudjeovati i dati sve od sebe. 

 

Svi natjecatelji su vježbali i ponavljali svoje tekstove želeći se što bolje  predstaviti stručnom povjerenstvu koje su ovaj put činile  učiteljice Ljilja Šimunović, Nataša Pasković i Dubravka Lučić te školska knjižničarka Anita Begušić. Povjerenstvo je imalo tešku zadaću  te moralo odlučiti koji učenici idu 7. studenog na Županijsko natjecanje u čitanju naglas  u Narodnu knjižnicu Grad.
Izabrane su učenice Mara Pitarević, učenica  IV. razreda u mlađoj kategoriji od  III. do V. razreda i Ivana Radinković, učenica VII. razreda u starijoj kategoriji od VI. do VIII. razreda. Kako su gotovo svi natjecatelji bili dobri, neki možda i jednako dobri ne možemo sakriti da se na licu nekih učenika vidjelo razočaranje. No sve je to u trenu nestalo jer se druženje nastavilo uz čokoladne mafine i gricaklice.
Ovim putem želim pohvatili sve učenike koji su sudjelovali u natjecanju te ih pozvati da ne odustaju jer  ako ovaj put i  nisu bili najbolji  uz ustrajan  rad uspjeh neće izostati.
A našim pobjednicama, Mari i Ivani, puno sreće na Županijskom natjecanju.

Anita Begušić

Idi u FOTO-GALERIJA


Osnovna škola Slano