preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slano

Login
Tražilica
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Anketa
Ovogodišnje školske maškare bile su:Trećaši u školskoj knjižnici

U petak, 18. listopada, treći razred Osnovne škole Slano posjetio je školsku knjižnicu. Njihov zadatak bio je upoznati se s referentnom zbirkom te naučiti što su to leksikoni, rječnici, enciklopedije, priručnici, atlasi i kako se služiti njima.

Učenici su bili vrlo radoznali kada su na stolu ugledali velike i debele knjige pa smo ubrzo krenuli na upoznavanje s istima. Najviše su im se svidjeli "Rječnik hrvatskog jezika" i "Rječnik stranih rječi" koji su ih oduševili velikim brojem stranica te enciklopedija "Zašto?". Kroz slikokaz o referentnoj građi u našoj knjižnici naučili smo glavne pojmove, a nakon toga smo rješavali listiće u skupinama.

Poneke pojmove nije bilo lako pronaći pa je pomoć pružila učiteljica Marija Pendo.

Zaključak je bio: u knjižnici se može svašta pronaći i treba ju što češće posjetiti!

 

Kako nam je bilo na satu, možete pogledati u fotogaleriji - klik na fotografiju ispod!

 

Posjet prvašića

"Mjesec hrvatske knjige" (od 15. listopada do 15. studenoga) odlučili smo započeti posjetom učenika prvog razreda školskoj knjižnici.

U srijedu, 30. listopada, prvašići su, s učiteljicom Natašom, veselo ušetali u našu malu knjižnicu.

Knjižničarka je upoznala učenike s radom knjižnice, važnosti razvijanja čitalačkih navika, upoznavanja izvora znanja i čemu ono služi, postavljala im pitanja, a i prvašići su imali bezbroj upita za knjižničarku. Učenici su upoznati i s načinom posuđivanja knjiga, važnosti čuvanja knjiga i s vraćanjem knjiga na vrijeme, o razlici između knjižnice i knjižare, itd.

Pogledali smo slikokaz "Bajkovita šetnja školskom knjižnicom" i kratki film o tome kako je nespretni Mr. Bean posjeto gradsku knjižnicu.

Uz  veselo čavrljanje brzo je prošao školski sat pa je knjižničarka shvatila da je od uzbuđenja zaboravila fotografirati prvašiće. No, neki prvašići poslije nastave dolaze u knjižnicu dok čekaju autobus pa su spremno pozirali kako bi nam ostala uspomena na ovaj dan. Na samom kraju knjižničarka i učenici su se dogovorili da će ubrzo doći posuditi slikovnicu po vlastitom izboru, ali i prvu lektiru.

preskoči na navigaciju